• Va asteptam intr-o locatie deosebita
  • Plina de caldura
  • Indiferent de anotimp
  • Suntem pregatiti sa va primim si sa va surprindem

Bine ati venit la Pensiunea Clasic

Turism zonal


Aflata in drum spre una din cele mai frumoase sosele din tara, Transfagarasanul, care cucereste muntii si ofera privelisti imbietoare de fiecare data, Pensiunea Clasic este situata in inima unui tinut romanesc plin de istorie si atractii naturale si nu numai.

De la noi, in cateva minute, puteti porni in calatoria pe „drumul din nori”, in care veti cuceri Muntii Fagaras si veti ajunge la altitudinea maxima de 2042 de metri pentru a admira superbul lac glaciar Balea. Numeroasele serpentine si viaducte de pe cursul raului Capra va vor duce pana la cascada Capra, iar apoi, dupa ce treceti prin cel mai lung tunel rutier din Romania, veti putea admira cascada Balea, cea mai mare cascada in trepte din Romania, care incanta cu lungimea sa de aproximativ 68 de metri.

Veti fi aproape de Cetatea Poenari din Cheile Argesului aflata la doar cativa kilometri de lacul Vidraru. Construita intial de Negru Voda si finalizata de Vlad Tepes ca resedinta secundara si punct de observatie, cetatea, desi in stadiu de ruina, vegheaza dealurile cu zidurile sale de 2-3 metri latime, la o inaltime de 300 de metri fata de nivelul vaii.  Acest un monument istoric care ofera o priveliste incantatoare a vaii Argesului este un obiectiv de neratat. Cetatea este accesibila prin cele 1480 de trepte de beton, cu balustrade, construite special pentru a facilita accesul.

Iar daca sunteti in cautare de un moment de liniste si reculegere, de spiritualitate si o bucata serioasa de istorie, Manastirea Curtea de Arges, una din cele mai vechi asezari mentionate in istorie, va asteapta cu biserica episcopala, unul din cele mai celebre monumente de arhitectura din Tara Romaneasca. Va veti putea reculege langa Fantana Mesterului Manole in locul in care a aparut cunoscuta legenda a lui Manole. 

Mai puteti vizita Muzeul de etnografie Casa Norocea cu peste 12.000 de piese muzeistice, costume populare, tesaturi sau obiecte folosite in gospodariile argesene. Si va recomandam o plimbare pana la ruinele bisericii San Nicoara sau biserica Olari care este construita pe vechea temelie a unui schit de maici din 1300, unicat in aceasta parte a tarii.

Iar seara, dupa un drum asa de lung si plin de bucurii, va invitam din nou in atmosfera calma si imbietoare a pensiunii noastre, in compania unui vin de soi, care va va face sa visati cu ochii deschisi la linistea sufleteasca si pacea pe care au simtit-o pe aceste plaiuri si stramosii nostri.Servicii

Turism zonal

Aflata in drum spre una din cele mai frumoase sosele din...

Organizari evenimente

Va asteptam cu drag pentru organizarea de evenimente corporate sau private.

Cazare

Pensiunea Clasic dispune de 25 locuri de cazare ...